Doe en leer samen Deep Democracy - DISC
Doe en leer samen Deep Democracy - DISC

Workshop

Het Niet Gevoerde Gesprek

Deep Democracy    

HOOR, HOOR, HOOR...

Met de basisprincipes van Deep Democracy leren we je in een korte workshop alle stemmen te horen. Dat je samen een besluit kunt nemen, zonder dat het een Poolse landdag wordt. Dat je de wijsheid van de minderheid kunt toevoegen aan het meerderheidsbesluit. Waardeer jij inclusieve besluitvorming? Dan is deze workshop iets voor jou.

HET PROGRAMMA VAN WORKSHOP 'HET NIET GEVOERDE GESPREK'

In een dag nemen we je mee in de basisprincipes van de Lewis-methode van Deep Democracy. Deze methode is ontstaan in de jaren negentig toen Myrna en Greg Lewis het zwaarbeladen racisme thema bespreekbaar wilden maken. Meer dan ooit was het gehoord en gezien worden van groot belang. Alle stemmen horen en alle meningen tellen. 

Vanuit het principe dat als je alle stemmen hoort je een waardevollere besluitvorming hebt, kun je met elkaar leren juist dit gesprek te voeren.

Het niet gevoerde gesprek kun je inzetten bij conflictsituaties, als je last hebt van een onderstroom of als er sprake is van stevige meningsverschillen.

Na deze dag ken je de basisprincipes van Deep Democracy en heb je geoefend met de leiderschapscompetenties:

  • Superluisteren – hoor jij wat er niet gezegd wordt
  • Neutraliteit – hoe word je bewust van je eigen oordeel
  • Compassie – het vergroten van het invoel-vermogen zodat er meer verbinding ontstaat.

Je gaat naar huis met de gesprekstechniek ‘Gesprek op Voeten’, je leert over het belang van veiligheidsprincipes en je ervaart dat ‘Pijlen gooien’ de gevoelde tegenstellingen kunnen verzachten.

VOOR WIE?

Leidinggevenden die graag leren hoe je iedere stem kunt horen, die last hebben van de onderstroom maar daar geen grip op krijgen. Leiders die het belang inzien van het Goede Gesprek.

WAAR EN WANNEER?

Faciliteren van Het Goede Gesprek is op aanvraag.
Houdt rekening met een tijdsduur van 8 uur.