ACT TO CONNECT 

Masterclass Verbindend Leiderschap

Een energieke, praktische masterclass voor leidinggevenden,

die weten dat in verbinding blijven met je team het verschil kan maken

Als je vraagt, wat iemand verstaat onder verbinding, 

hoor je woorden als ‘samen’, ‘sterk’, ‘vertrouwen’, ‘veilig’.
In verbinding zijn met de ander, dat voel je.
En je voelt het pas echt, als het er niet is.

Positieve verandering werkvloer

Durf het gesprek aan te gaan

Als de verbinding er is en het wordt moeilijk, dan durf je het gesprek aan te gaan. Dan gooi je niet de handdoek in de ring, meld je je minder snel ziek of afwezig en ga je niet meteen op zoek naar een andere baan. Want als je je verbonden voelt met je collega’s, verhoogt dat ook de betrokkenheid bij je werk en de organisatie waarvoor je werkt.


Het wordt steeds belangrijker om mensen te behouden vanwege de krappe arbeidsmarkt. Veel organisaties kampen met een hoog verloop en/of ziekteverzuim. Ook het hybride werken eist zijn tol. Wanneer tref je elkaar nog op kantoor? Op afstand is het makkelijker om uit verbinding te raken en wordt het steeds moeilijker om naar kantoor te komen.


Verbinding, aandacht en het échte gesprek dragen bij aan het behoud van je collega’s, hen te verbinden aan jouw organisatie, aan elkaar én aan jou als leidinggevende.

Voor wie is deze masterclass?

Voor iedere leidinggevende, die wil weten hoe je het waarderende gesprek voert, hoe je reflectief luistert en hoe je kunt zien wat de medewerker beweegt. Voor iedereen die wil weten hoe je de dialoog voert, waarbij je de intrinsieke motivatie aanwakkert. Die behoefte heeft zijn/ haar soft skills en gespreksvoering te verbreden én verdiepen met als doel de verbinding tot stand brengen en borgen.

Wanneer en waar

Datum event

Eendaagse masterclass 

24 januari 2023 of 23 maart 2023

Locatie event

Fort aan de Klop, 1e Polderweg 4, 3563 MC Utrecht. Bereikbaar met OV en meer dan voldoende parkeerplaatsen.

Aanvang event

Inloop 9.00 uur, start 9.30 uur, afsluiting 16.30 uur met aansluitend een borrel en (vega) bitterballen.

Investering

€ 495,- euro ex btw per deelnemer, maximaal 12 deelnemers.

Deze masterclass is inclusief een 1-op-1 coaching gesprek (t.w.v. € 150,-)

en handige memory/notitiekaarten.

Verbinding in het team

Wat wij je beloven

Aan de hand van zes elementen leren we jou, met praktische tools, hoe je nog meer verbinding kunt maken met jouw team. Na de Masterclass weet jij hoe je bespreken, aanspreken en uitspreken de norm maakt, en hoe je het niet-gevoerde gesprek voert.

Na onze masterclass heb je geleerd om in verbinding te zijn met jezelf, met je collega en met de organisatie:

  • Hoe je hoort wat er niet wordt gezegd
  • Hoe je een goed gesprek voert met je teamleden

Ook krijg je één individueel coachingsgesprek, waar we jouw praktijkcasus bespreken. Een uur zelf in te plannen, binnen een maand na de masterclass.

Programma

De Masterclass Verbindend Leiderschap bestaat uit de volgende onderdelen: 

Vertel dat dan

VERTEL DAT DAN

We beginnen bij het begin. Hoe kun je het beste jouw teamoverleg of jouw gesprek starten. Hoe begin je met verbinding maken. Voor sommigen is het gesneden koek en voor anderen abracadabra, maar je kunt het leren.
Kijk naar elkaar

KIJK EN ZIE WAT DE ANDER NIET ZIET

We kijken allemaal gekleurd naar elkaar. We hebben al snel ons oordeel klaar. Dat zegt vaak meer over onszelf dan over de ander. Hoe kun jij neutraal naar de ander kijken zodat hij/zij zich gezien voelt. En zodat hij/zij zich veilig voelt om met jou te bespreken wat besproken moet worden.
Hoor wat er niet gezegd wordt

HOOR WAT ER NIET GEZEGD WORDT

We praten veel met elkaar, maar zeggen we wat er gezegd moet worden of draaien we eromheen? Hoe hoor je wat er niet gezegd wordt? We leren je reflectief luisteren, zodat jij voortaan ook hoort wat er niet wordt gezegd en waar het gesprek wel over zou moeten gaan.
Volg je gevoel

VOEL 

De hamvraag: hoe krijg je je team zover dat het je helpt om je doel te realiseren? Simpel: door iedereen zijn eigen doel te gunnen. Laat je collega’s doen waar ze warm voor lopen. Waar ze goed in zijn. Waar ze in gelóven. Vertaal je doel samen met je teamleden naar individuele concrete bijdragen die ze kunnen en willen leveren. Je zult zien dat je samen in een positieve spiraal belandt. Als iedereen weet wat er moet gebeuren, vallen er steeds meer successen te vieren.
stop met praten, ga doen

DOE: STOP MET PRATEN, GA HET DOEN

We willen heel graag actie. En toch gaat het niet zoals jij het wilt. Jouw team ziet beren op de weg en wil graag meer visie of stip op de horizon. Herken je dat? Dat blijven cirkelen voordat er overgegaan wordt tot actie?

Of

Een team in flow is een team dat je niet hoeft aan te zetten. Dat is een team, waarbij alles als vanzelf gaat. Een team dat (intrinsiek) gemotiveerd is. Weet jij wat de drijfveren van jouw team zijn? En die van jouzelf? We halen de motivatoren naar boven, zodat jij ze in kunt zetten voor jouw programma of project.

Vier je successen

FEEST! VIER SUCCESSEN UITBUNDIG

Nu je met je teamleden hebt afgesproken wat zij gaan bijdragen, heb je binnenkort successen te vieren. Je gaat naar huis met een macht aan ideeën om dat te doen.

Zo! Dit neem je na de masterclass mee naar huis

Handige kaartenset met tips en oefeningen, die je zo met je collega’s kan doen.

Praktische handvatten om vanaf morgen helemaal in verbinding te zijn met jouw team.

Verbinding maken in je team

Wat maakt onze masterclass anders?

…want er zijn al zoveel leiderschapstrainingen

Het maakt ons niet uit welke managementstroming je aanspreekt of welke leiderschapsgoeroe je bewondert. Uiteindelijk maak je als leidinggevende het verschil door wat je zegt en wat je doet.


Onze masterclass leert je hoe je meer verbinding maakt met je team. Omdat we uitgaan van jouw praktijk van alledag, jouw teamdoel en van jouw specifieke talenten en die van je team, kun je alles wat je leert meteen toepassen.

MIREILLE EN INGRID

Waarom zou je iets van hen willen leren?

Weview Mireille Pallandt

Mireille Pallandt

Mireille is de specialist in verandermanagement, met een grote liefde voor communicatie. Met haar interesse in wat mensen beweegt, geduld, compassie en de gave om ook wat moeilijk is bespreekbaar te maken, heeft ze alles in huis om ieders kwaliteiten en de dynamiek in een team te doorgronden en te helpen ontwikkelen.

Wonen en werken in verschillende landen en culturen (Frankrijk, Japan, de Filippijnen, Tsjechië en Nederland) heeft Mireille gesterkt in de wetenschap dat resultaten beter worden als er mensen vanuit diverse achtergronden en expertises en met verschillende karakters aan werken. Het inspireert, het geeft energie en het maakt je veerkrachtig.

Mireille is organisatiepsycholoog, econoom en planoloog. Zij brengt ruim 20 jaar ervaring in vanuit verschillende leidinggevende, commerciële en operationele posities. Vele organisaties kent zij van binnen en van buiten; van start-ups tot corporates. Zij is op haar best in de begeleiding van transformaties, als mediator, individuele coach en teamcoach.

Ingrid van Ierland Weview

Ingrid van Ierland

Ingrid is de communicatiespecialist van WEVIEW, met een grote liefde voor veranderen. ‘Kan niet’ bestaat voor haar niet. Als adviseur en ondernemer, als eigenaar en directeur van een communicatiebureau zorgde ze er steeds voor dat opdrachtgevers in de commerciële en (semi)publieke sector helder kregen waar ze naartoe wilden – en dat mensen dat begrepen. En het óók gingen willen.

De afgelopen tien jaar specialiseerde Ingrid zich in verandercommunicatie. Of liever: mensgerichte communicatie. Vanuit de gedachte dat je je mensen keihard nodig hebt als je vooruit wilt met je organisatie. Ingrid slaat de brug tussen wat het management wil en wat de medewerkers nodig hebben.

Zij laat ze samen de kansen zien en de mogelijkheden bedenken om van ieder plan een succes te maken.

Praktische details

Aan de Masterclass Verbindend Leiderschap nemen maximaal 12 personen deel.

Zo is er alle gelegenheid voor diepgang en feedback van elkaar en de trainers.

Data: 24 januari 2023 of 23 maart 2023.

Aanvang: Aanvang 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

Afsluitende borrel vanaf 16.30 uur.

Locatie: Fort aan de Klop, 1e Polderweg 4, 3563 MC Utrecht. Bereikbaar met OV en meer dan voldoende parkeerplaatsen.

Kosten: € 495,- (exclusief 21% BTW) per deelnemer.

Aanmelden

De eerste stap naar Verbindend Leiderschap is je inschrijven voor deze masterclass.

Vul het aanmeldformulier in door op onderstaande button te klikken.

Je ontvangt van ons een bevestiging van deelname en een factuur.

Annuleringsvoorwaarden

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren tot drie weken voor aanvang van de masterclass. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kun je je altijd laten vervangen door een collega-leidinggevende.

Deze masterclass is ook zeer geschikt voor teams en leden van (management)teams. We hebben hiervoor een programma op maat. Bel voor de in-company mogelijkheden.

Eerst even overleggen?
Of bel: 06 109 484 06

ACT TO CONNECT - WEVIEWACT TO CONNECT is onderdeel van WEVIEW