Veranderen doe je samen!

WEVIEW zorgt voor begrip, verbinding en goede samenwerking

WEVIEW maakt visie begrijpelijk

WEVIEW laat zien wat er echt speelt

WEVIEW maakt het onbespreekbare bespreekbaar

WEVIEW brengt trots en passie (terug) op de werkvloer

WEVIEW maakt veranderen leuk

WEVIEW krijgt mensen mee!

Hoe ervaren onze klanten de WEVIEW methode?

De films die WEVIEW inzet, geven gewoon kippenvel. Ze raken precies de essentie van waar het om gaat. 99% van de mensen in de zaal zei na afloop: "Ik doe mee!"

Elie van Strien, Voormalig Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland

Meer weten? Download onze brochure!

Onze methode is one-of-a-kind. Geen enkele andere organisatie werkt op de manier zoals wij dat doen. Wil je weten hoe wij te werk gaan, download dan onze brochure voor meer informatie. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende kennismaking.

50%
Bijna klaar!
Vul hieronder in waar wij de brochure heen mogen sturen
Wij houden niet van spam
Download nu

Zelfs al lijkt de oplossing nog zo ver te zoeken...

De beste bedrijven hebben er weleens mee te maken: weerstand onder personeel, inefficiënte werkwijzen, een ‘wij-zij-denken’, hoog ziekteverzuim, gevoelens van onveiligheid, of zelfs een een cultuur waar medewerkers zich niet uit durven spreken en waar elkaar aanspreken niet gebeurt. Hoewel dit groots klinkt, ontstaat het vaak uit iets dat klein begint: ruis. Een disconnectie in de communicatie van mensen, die er soms zelfs toe leidt dat de oplossing ver te zoeken lijkt...

De WEVIEW-methode krijgt de kern boven tafel

Het maakt niet uit wat organisaties al geprobeerd hebben om hun mensen mee te krijgen, WEVIEW haalt de kern boven tafel en zet alle neuzen dezelfde kant op. Met ruime ervaring op het gebied van leiderschaps- en cultuurontwikkeling, televisiejournalistiek en communicatie hebben wij geleerd wat werkt op het gebied van verandermanagement en organisatieontwikkeling en op basis van die ervaring is onze WEVIEW-methode ontwikkeld. Een methodiek gebaseerd op succes, maar geen in marmer gebeitelde procedure. WEVIEW past zich altijd aan aan wat de situatie vraagt en dat leidt tot de beste resultaten.

De unieke aanpak van WEVIEW:

Vertel

Wij helpen het Goede Veranderverhaal vertellen, zodat iedereen begrijpt wat de richting is.

Hoor

Wij horen de goede ideeën van de werkvloer, zodat we werken met een schat aan informatie.

Zie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom werken we met de spiegelende kracht van film.

Voel

Met de films komen we in het hoofd en in het hart. Zo creëren we draagvlak voor verandering.

Doe

Middels dialoogsessies zetten we stappen richting

de gewenste stip op de horizon.

Vier

Successen zijn er om te vieren. We staan daarom uitgebreid stil bij de mijlpalen die bereikt worden!

Met de WEVIEW-methode wordt de juiste sfeer bereikt. Een sfeer waarin mensen echt het achterste van hun tong laten zien en op een hele relaxte manier voor de camera komen. Dat is erg bijzonder.

Marthe Cramer - Hoofd Operationele Dienst RAV Hollands Midden

De WEVIEW-methode haalde de angel eruit. Het legde problemen zo op tafel dat er over gesproken kon worden, in plaats van dat er een conflict ontstond.

Gert-Jan Verhoeven - Plv. Commandant Brandweer Midden- en West-Brabant

WEVIEW verbindt, voor de beste resultaten

Van weerstand naar veranderbereidheid

Wanneer in een organisatie iets niet lukt, heeft dat zelden te maken met onwil. Toch sluipen te vaak verwijten en sabotage een veranderproces in. Met de WEVIEW-methode wordt veranderen en verbeteren nooit een strijd. Integendeel: WEVIEW gaat er vanuit dat het gros van de mensen tot verbetering bereid en in staat is. WEVIEW geeft hen de kans en de positie om zichzelf en elkaar te laten zien hoe positief en innovatief ze werkelijk zijn. Zo maken we van weerstand veranderbereidheid. Met een resultaat van 99% veranderbereidheid!

Van Wij-Zij naar WIJ

In menig organisatie wordt wat afgeklaagd en veel energie gaat dagelijks op aan vaststellen dat ‘de ander’ toch echt niet weet waar hij mee bezig is. De WEVIEW-methode spiegelt, reflecteert en relativeert. Het laat mensen op een eerlijke en relativerende manier over zichzelf, de ander en de wisselwerking daartussen praten en zo verdwijnt al veel ruis en irritatie als sneeuw voor de zon. Als daarnaast iedereen herkent dat frustraties en irritaties eigenlijk wensen zijn, ontstaat er begrip. Hechter kan een organisatie niet snel worden, sneller kan een organisatie niet hecht worden.

Van exclusie naar inclusie

Dat diversiteit een bedrijf of instelling beter maakt, is geen nieuws. Tenzij mensen de onderlinge verschillen niet als pré, maar juist als probleem zien. Dan liggen discriminatie en het op een heel vervelende en onrechtvaardige manier onderscheid maken op de loer. Door álle betrokkenen bij diversiteit of discriminatie met een open blik te benaderen, komt de kracht van verschillen naar boven. Zonder gemoraliseer, gepreek of gezichtsverlies. Een perfect fundament om duurzame relaties op te bouwen.

Eigen collega’s aan het woord. Waardoor het sneller raakt. Het was heel herkenbaar. De onderwerpen die gekozen worden, dat is de taal die ik ken, dat is de setting die ik herken. Echt van meerwaarde!

Simon Sarican - Senior P&O adviseur Gemeente Amsterdam

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen doen?