Gefeliciteerd met uw werkjubileum!
25 september 2019 

Gefeliciteerd met uw werkjubileum!

Enigszins verbaasd kijk ik mijn linkedin-profiel na. Alweer 6 jaar geleden maakte ik de overstap van de commerciële bureauwereld naar WEVIEW. Een stap waar ik tot op de dag van vandaag geen enkel moment spijt van heb gehad. Aan de ene kant was die stap ook niet zo groot, van ‘commerciële’ communicatie naar interne / verandercommunicatie. Echter het was wel weer helemaal opnieuw beginnen. Het is het meer dan waard geweest!

Toevalligerwijs kwamen Lydia, Susanne en ik zo’n 7 jaar geleden op elkaars pad. We hadden een gouden ei; wij laten zien wat er écht speelt. We kwamen er al heel snel achter dat dit een heel moeilijke propositie was. Toch waren we overtuigd van onze eigen kracht. Met film zowel directie als medewerkers bewust maken van wat er nodig is om tot een betere samenwerking te komen. De kracht van beeld ging ons daar zeker mee helpen. Dat komt binnen op gevoelsniveau.

Inmiddels hebben we onze interventie-methode doorontwikkeld;

we zorgen ervoor dat de visie van het management vertaald wordt naar de rest organisatie in woord en beeld, zodat iedereen weet wat ermee bedoelt wordt, het gedragen wordt én het letterlijk voor zich ziet.

We halen bij de medewerkers op wat ze er van vinden en wat er nodig is om dit ook echt te realiseren.

We trainen leidinggevenden om hier samen met het team het gesprek over te kunnen voeren.

We focussen op resultaten en vieren samen de successen.

Weview jubileum

Klinkt goed, niet dan?

Toch miste er nog iets. Een kapstok. Afgelopen zomer viel alles op zijn plek. Wij zijn namelijk altijd bezig in organisaties om het sociaal veiliger te maken. Of we nu gevraagd worden om te zorgen dat medewerkers meer feedback durven te geven, elkaar aanspreken, je durven uitspreken, oplossen van pesterijen of intimidaties. Het komt altijd neer op het creëren van een sociaal veilige cultuur; waar je je durft uit te spreken, waar je niet bang bent dat je ‘kop er niet af gaat’ als je een fout maakt, waar je voelt dat die ander zijn best doet om je te begrijpen, waar er vragen worden gesteld ipv dat er direct geoordeeld wordt. Dan heb je een open cultuur waar betrokkenheid en commitment kunnen gedijen. Dat gun je iedere organisatie, iedere medewerker en iedere leider. Ben ik dan idealistisch? Misschien wel. Het is in ieder geval de moeite om te onderzoeken hoe we hier een (nog groter) steentje aan kunnen bijdragen.

Wordt vervolgd!

PS….. bedankt voor jullie felicitaties!

Reactie plaatsen